Saturday, October 27, 2018

Lucht in de kinderkamer.

In bijna alle boeken en handboeken over kinderopvang wordt de aandacht gevestigd op het overduidelijke feit dat het kind onvolmaakte mechanismen heeft voor het reguleren van de lichaamstemperatuur, en daarom is er een hoog risico op hypothermie. Van deze, in het algemeen absoluut correcte positie, worden vaak absoluut verkeerde conclusies getrokken [1]. https://www.mixcloud.com/RuthMelton/ Bescherming van het kind tegen onderkoeling heeft voorrang, in de mate dat de aanschaf van een elektrische kachel een van de meest verplichte stappen is bij het voorbereiden van de vergadering van de pasgeborene. Als, zoals eerder gezegd, de luchttemperatuur in de afdeling van pasgeborenen in het kraamkliniek, in overeenstemming met de instructies, niet lager mag zijn dan 22 ° C (in de regel is deze hoger), dan zullen alle beangstigde ouders koste wat kost proberen dit cijfer te verlagen (temperatuur) viel niet. https://www.realmusic.ru/id232563/ De auteur bezocht honderden pasgeborenen in de eerste dagen nadat ze uit het ziekenhuis waren ontslagen en het gevoel van gebrek aan lucht was de meest constante en meest typische van alle gevoelens die hij had na een kort verblijf in de kinderkamer. http://www.uva.nl/home
https://www.chirbit.com/RuthMelton/playlists
In paniek, uit angst voor de kou, denken ouders vaak niet eens dat de imperfectie van de mechanismen van thermoregulatie die we noemen, niet alleen te wijten is aan hypothermie, maar ook aan oververhitting.
https://www.reverbnation.com/artist/simpsonlauraw
Het metabolisme van de pasgeborene is zeer intens en gaat gepaard met de productie van een aanzienlijke hoeveelheid warmte. Van deze hitte moet het lichaam van het kind ontdoen. Dit kan op twee manieren worden gedaan - door de longen en door de huid (directe warmteoverdracht bij contact van twee media met verschillende temperaturen plus verdamping van zweet).
https://yourlisten.com/simpsonlauraw
De lucht geïnhaleerd door de mens (de pasgeborene is geen uitzondering), die de longen bereikt, wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur. Dat wil zeggen, het kind inhaleert lucht met een temperatuur van 18 ° C en ademt respectievelijk 36,6 ° C uit. In dit geval gaat natuurlijk een bepaalde hoeveelheid warmte verloren. Als de temperatuur van de ingeademde lucht 23 ° C is, is het duidelijk dat het warmteverlies merkbaar afneemt. Maar je moet de hitte verliezen! En het kind activeert het tweede pad van verlies - door de huid. Het is noodzakelijk om zweet [2] te vormen, dat niet alleen nat, maar ook zout is, wat betekent dat water en zouten verloren gaan en dat de reserves van beiden erg klein zijn bij de pasgeborene. https://noisetrade.com/fan/simpsonlauraw
Zelfs met een klein tekort aan vloeistof is het werk van alle systemen en organen aanzienlijk verslechterd. En de consequenties van deze schendingen zult u vast en zeker te weten komen door het kind te veranderen. De oververhitting georganiseerd in het kraamkliniek (als je niet zei dat je verkouden was) is vooral zichtbaar op de huid van je pasgeborene - het is fel rood, op die plaatsen waar transpiratie zich ophoopt (in de lies bijvoorbeeld), intertrigo [3]. De baby is gezwollen en zijn maag doet pijn (dikke darmsappen zijn moeilijk te verteren voedsel vanwege gebrek aan vocht), witte vlekken in de mond: spruw [4] (dik speeksel werkt niet door gebrek aan vocht) in de neus - droge korsten die de ademhaling belemmeren (soms zelfs niet zuigen), enz.
Regeling van de temperatuur van de pasgeborene kan worden uitgevoerd door twee problemen op te lossen:
1) luchttemperatuur in de kinderkamer;
2) babykleding.
Beide taken moeten onmiddellijk worden opgelost, de eerste dag na terugkeer uit het ziekenhuis. Hoe langer je verzamelt en beslist, hoe slechter jij en je baby zullen zijn, des te meer inspanningen je later zult moeten doen om in te halen.
Het is uiterst belangrijk (!!!) om begrippen als "koud voor een kind" en "temperatuur van de lucht die een kind inademt" niet door elkaar te halen en niet te verwarren.
De optimale temperatuur van de kinderkamer is 18-19 ° C.
Hoe hoger hoe slechter. Maar voor uw hele leven, zowel die van u als uw kinderen, moet u de belangrijkste regel onthouden die u in staat stelt om de juiste beslissing te nemen als u twijfelt [5]:
BETER BEWAREN DAN WARMTE
Alleen op deze manier en niet anderszins, omdat het onmogelijk is, mogen we in geen geval vergeten dat de oververhitting van het kind niet minder is, en in de regel veel gevaarlijker dan overkoeling!
Natuurlijke omstandigheden laten je meestal de optimale temperatuur (18-19 ° C) creëren, maar er zijn uitzonderingen en dat zijn ze vaak. Een kind kan geboren worden in een heet seizoen, in een land met een warm klimaat, in een stad waar medewerkers van verwarmingsnetwerken meer geneigd zijn om hun taken op zich te nemen, enz.
Het is mogelijk om het kind te beschermen tegen oververhitting bij hoge temperatuur in de kamer (boven 22 ° C), in drie richtingen:
1) kleding, of liever de minimumhoeveelheid;
2) voldoende inname van lichaamsvloeistoffen van het kind, naast melk (water);
3) een bad.
Op al deze gebieden zullen we in de toekomst grondig doorgaan.
Een andere factor - niet minder belangrijk in vergelijking met de temperatuur in de kinderkamer - is de relatieve luchtvochtigheid.
De relevantie van deze parameter is uitzonderlijk hoog voor kinderen, en dit is allemaal verbonden met dezelfde, eerder genoemde kenmerken van thermoregulatie van baby's. De uitgeademde lucht heeft een lichaamstemperatuur en -vochtigheid van 100%. Hoe droger de ingeademde lucht, hoe vochtiger het lichaam van het kind doorgeeft aan zijn vocht

No comments:

Post a Comment