Saturday, October 27, 2018

Luchtvochtigheid in de kinderkamer

Elke moeder probeert gunstige omstandigheden te creëren in de kamer waar de baby is. Het is vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de vochtigheid in de kamer van de pasgeborene. En dit is geen eerbetoon aan mode, maar een bewuste behoefte. Modern appartement "vol met" elektronica, werkapparatuur. blog Dubbele beglazing op de ramen en verwarmingstoestellen maken het plaatje compleet. Dit alles zorgt voor ongemakkelijke omstandigheden voor een jong kind, wat zijn fysieke conditie beïnvloedt. https://offshorewind.rvo.nlDe toestand en de gezondheid van het kind houden rechtstreeks verband met de atmosfeer in de kinderkamer. Volwassenen reageren niet zo sterk op deze indicator, maar bij een baby met een droog klimaat in de kamer kan worden waargenomen:
http://post.tuxedocat.nl/pages/view/2199/de-moderne-metropool-de-gevaren-en-kansen
    
droogte van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen;
    
droog oppervlak van de huid, dat zijn beschermende eigenschappen verliest;
    
veranderingen in de nieren;
    
verhoogde allergische reacties;
    
het optreden van dysbiose.
https://buurtgroepen.rozestadsdorp.amsterdam/blog/view/121/wat-moet-je-weten-over-de-luchtvochtigheid-in-het-appartement
Het grootste probleem is het drogen van de slijmvliezen van de ademhalingsorganen, omdat ze een beschermende barrière vormen op het pad van stof, vreemde deeltjes en infecties. Wanneer ze opdrogen, houden ze op hun rol te vervullen en komt de infectie gemakkelijk in het lichaam. In een droge atmosfeer vernauwt het lumen van de luchtwegen, waardoor ademen moeilijk wordt.
website
Als de luchtvochtigheid in de kamer toeneemt, raakt het kind oververhit. Zweten neemt toe, maar de terugkeer van warmte wordt minder. Droogte en hitte veroorzaken vochtverlies door het lichaam. Daarom leidt een verandering in de vochtindex, zowel in mindere als in grotere mate, tot verstoring van de normale werking van het lichaam van de baby. Het lichaam moet extra middelen gebruiken om normaal te kunnen functioneren. https://chirb.it/7491rwDe normale luchtvochtigheid in de kamer is gemiddeld 60%. Meestal merken we overmatig vocht als er schimmel in de hoeken verschijnt en de kleding vochtig aanvoelt. Maar vaker in onze appartementen is er geen overmaat aan vocht, maar het gebrek daaraan. Dit komt door de verwarming in de winter en airconditioners in de zomer, waardoor dit cijfer afneemt.https://www.chirbit.com/lindsaymyersfLuchtvochtigheid voor een pasgeborene mag niet lager zijn dan 50%. Maar dit is de laagste balk. Bepaal de vochtigheid van het apparaat, dat een hygrometer wordt genoemd. En meestal stopt hij rond de 20-30%, wat onaanvaardbaar is voor de baby. Het beste van alles, als dit cijfer 70% bereikt: dit is de norm voor een kind. https://www.soundboard.com/sb/KnusseHuisDe hoeveelheid vocht in de lucht kan zonder speciale kosten worden verhoogd. Om dit te doen, voert u de volgende stappen uit:

    
Plaats een container met water in de buurt van de kachel. Het is wenselijk dat het breed was. Water moet regelmatig worden gegoten.
    
Versier de kwekerij met ingemaakte bloemen. Ze verdampen goed en zijn vochtindicatoren, zoals hierboven besproken. Maar overdrijf het niet: de overvloed aan bloemen is ongewenst omdat ze 's nachts koolstofdioxide uitstoten.
    
Creëer een aquarium dat de kamer perfect zal bevochtigen. Het zal zowel dienen voor ontspanning als voor het creëren van een gezellige sfeer.
    
Regelmatig luchten uitvoeren. Stagnante lucht en zwoele atmosfeer zullen het kind geen gezondheid schenken.
    
Doe twee keer per dag een natte reiniging. Maar beduidend heeft deze techniek geen invloed op de luchtvochtigheid, tenzij u het reinigen zo vaak mogelijk uitvoert.

No comments:

Post a Comment